Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord, Bengt Nortenius: En härlig vital inspirationskälla

Vår medbroder Bengt Nortenius lämnade oss den 28 februari 2020 i måttlös sorg och saknad, som i ord blir omöjlig att beskriva.

Annons

Att i över 50 år haft förmånen att få ta del av Bengts fantastiska vänskap och kamratskap, är och har varit privilegium av stora mått. Att Bengt helt plötsligt inte finns med oss längre, men som alltid funnits bland oss med den givmildhet och älskvärdhet som alltid har varit Bengts signum, blir saknaden efter honom kolossalt stor.

Jag minns tiden från slutet av mopedåldern då vi blev kamrater i slutet på 50-talet, och därefter gemensamt vurmeri för motorcyklar och bilar, Bengt då boende nästgårds på Kålhagsgatan, jag på Skeppargatan. Otaliga är de alla ljusa minnen som Bengt med sin vinnande personlighet, omtanke, och sunda förnuft lyckades skapa under våra uppväxtår, så väl som genom alla år i vuxen ålder.

Det var aldrig några besvär att ventilera diverse spörsmål med Bengt, inget var för smått eller för stort att dela med Bengt. Även när ömsesidiga behov fanns att ventilera oavsett innehåll, fanns alltid en närvaro av delad glädje och munterhet, såväl under samtalen, som när svaren fanns att skönja runt hörnet. Vi lyckades nästan alltid räta frågetecknen.

Bengts adelsmärke, var hans stora medkänsla inför allt och alla, sin mångkunnighet, och därtill en härlig vital inspirationskälla. Hur många är det inte som haft och fått förmånen att få ta del och hjälp av hans stora tekniska kunnande och färdigheter i allt annat, i stort och smått och fått problemen lösta?

Jag och många med mig, tror jag känner lika stor tacksamhet och uppskattning som jag gör, att fått varit Bengts vän och kamrat och en del av bekantskapskretsen under hans levnad. Oräkneliga är de tillfällen av skratt och munterhet som han med sin underbara underfundiga humor lyckades få vänner och bekanta att kippa efter andan.

Tack Bengt! Du var i sanning medmänniskan personifierad, Du fattas oss!

Björn Lambertsson