Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord, Bång-Gunnar Viktorsson Forsa

Gunnar Viktorsson, Bånggården Forsa avled lördagen den 15 juni i sitt hem 81 år gammal.

Det var oväntat och något overkligt när beskedet om Gunnars bortgång spreds över Forsabygden.

Gunnar var en person som var verksam inom många olika områden, allt mellan kommunpolitik och lokala intresseorganisationer.

Sin politiska hemvist i Centerpartiet hade han med sig från barndom och ungdomsår. Som förtroendevald arbetade han först i Forsa kommun och sedan under många år bland annat i Hudiksvalls kommunstyrelse och kommunfullmäktige där han under en mandatperiod också presiderade som kommunfullmäktiges ordförande.

Få är de föreningar och styrelser som inte i något sammanhang fått ta del av Gunnars engagemang och kunskaper. Han var aktad och välsedd i vida kretsar, inte minst som populär auktionist i hela Hälsingland under flera årtionden.

I Bånggården i Trogsta såg han dagens ljus, där tillbringade han hela sitt liv, och där fick han också sluta sina dagar. Över 60 år fick han dela livet med sin kära Anna-Lisa i både glädje och prövning. Till Bånggården kunde alla komma och alltid känna sig välkommen. Dörren var aldrig låst och en stund fanns oftast över till att pratas vid och dricka en kaffetår.

Nu blir Trogsta och Forsabygden ett välbekant ansikte fattigare, men vi gläds över att ha fått vara Gunnars och familjens nära vänner.

Ha det så bra Gunnar på sista resan!

Maj Britt och Nisse Grundström