Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord, Aina Berg Sundberg, Bergsjö: En stor personlighet som tyckte om att sjunga

Aina Berg Sundberg, Bergsjö, avled den 10 april i en ålder av 87 år.

Aina föddes som yngst av sju syskon i Vade, Bergsjö, och blev sin hembygd trogen hela livet.

Hon gifte sig med Ingvar Berg 1961. Makarna och sonen Per-Åke bodde i en lägenhet på Café Drott på Storgatan i Bergsjö medan de byggde sitt hus på Skolvägen. De flyttade in i det nya huset 1961 och familjen utökades med sonen Karl-Ove 1964. Aina bodde kvar i huset efter att hon blivit änka 1995 och hon gifte senare om sig med Krister Sundberg.

Aina har varit medlem i Filadelfiakyrkan sedan ungdomen och hade en stor del av sin vänkrets i samma församling.

Aina tog körkort och köpte bil i 20-årsåldern. Intresset för fina bilar och bilkörning höll i sig hela livet och hon åkte ofta och hälsade på sina söner med familjer och åkte även till sin lilla stuga i Vade.

Aina tyckte mycket om att sjunga och på födelsedagskalas och andra högtider fick hon alla att sjunga och leka. Hon sjöng även med sin älskade katt, Putte. På sin 80-årsdag hade hon ett stort kalas med många gäster och naturligtvis sång, musik och spex.

Aina arbetade i unga år bland annat på Bergsjö Hotell och med städning på centralskolan i Bergsjö. 1970 köpte makarna Berg en taxirörelse som de drev under cirka 20 års tid tills hälsan sa ifrån och de sålde en del av rörelsen till äldste sonen Per-Åke.

Aina tyckte om att vistas ute i skog och mark och Aina och Ingvar kopplade ofta av med fiske och bärplockning, ett intresse som Aina också senare delade med Krister. De åkte ut med husbilen på sommaren för att hälsa på släkt och vänner och passade samtidigt på att fiska om tillfälle gavs.

Aina var en stor personlighet som alltid hade något skoj på gång, hon lämnar ett stort tomrum efter sig!

Vem ska nu dra igång sången på födelsedagskalasen, sjunga julsånger vid jul, skriva långa verser på födelsedagskorten och hålla tal vid högtidliga tillfällen? Vi får försöka göra det själva nu till ditt minne, Aina!

Vi saknar dig!

Per-Åke och Ingegerd, Karl-Ove och Bunrat, barnbarn och barnbarnsbarn