Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minister på besök hos Hushållsfixarna

Hushållsfixarna fick under måndagen besök av socialförsäkringsminister Ulf Kristersson.

Dagen inleddes hos Hushållsfixarna på Södra vägen, där verksamhetsledaren Anna Ytell och några av de anställda tog emot. På plats fanns också partikollegorna Jonas Holm, kommunalråd, och Håkan Rönström, tekniska nämndens ordförande.

Tillsammans satte de sig ner för att diskutera Hushållsfixarnas verksamhet och hur sociala företag fungerar, både ur det kommunala perspektivet och hur Ulf Kristersson ser på det ur ett regeringsperspektiv. Anna Ytell berättade om hur verksamheten startade, och hur de planerar att ta den vidare.

Under besöket var det främst Ulf Kristersson som ställde frågorna, och lyssnade på de förslag till förbättringar som Hushållsfixarna tagit fram. Bland dem fanns bland annat förslag på att höja toppnivån på lönestödet och att minska antalet anställningsformer.

– Det som står här är saker jag vill lyfta. Det började med fem saker, men det slutade med 16, säger Anna Ytell.

Efter en timme var det dags att åka vidare, och Ulf Kristersson berättade att han tar med sig en hel del insikter efter mötet.

– Dels så ser vi att den här formen fungerar. Det är ganska nytt att driva företag på det här sättet. Men vi måste se över våra egna regelverk för att kunna hjälpa fler personer ut på arbetsmarknaden, säger han.

Efter besöket hos Hushållsfixarna åkte ministern vidare till Glada Hudik-teaterns lokaler för att träffa Pär Johansson. Han knackade även dörr kring Maln senare under kvällen, för att passa på att nå ut till potentiella väljare under besöket.