Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minimibot för olagliga spelmaskiner

Lotteriinspektionen varnade företagaren för olagliga maskiner. Nu döms han för brott mot lotterilagen.

En företagare i Hudiksvall döms för brott mot lotterilagen efter att han under en period 2012, haft fem spelautomater i sin restaurang.

Företagaren har förnekat brott. Han har visserligen medgett att han haft automaterna i lokalerna, men spelverksamheten har varit laglig, anser mannen. Eller så har han åtminstone haft skäl att anta att den varit det.

Det bör ha stått klart för företagaren att spelmaskinerna riskerade att vara olagliga, inte minst sedan Lotteriinspektionen påpekat det i en skrivelse. Trots det har de fått stå kvar, konstaterar Hudiksvalls tingsrätt.

Företagaren ska därför dömas till 40 dagsböter, sammanlagt 2 000 kronor, för brott mot lotterilagen. De fem spelautomaterna ska förverkas, liksom de kontanter – 3 860 kronor – som fanns i maskinerna då de beslagtogs av polisen.

Åklagaren hade också yrkat på en företagsbot på 30 000 kronor för restaurangen. Hudiksvalls tingsrätt tycker däremot att det inte varit fråga om ett allvarligt brott. Företagsboten ska därför stanna vid minimibeloppet 5 000 kronor.