Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Milkobönder i kris-möte om Hemköp

Hemköp i Bollnäs säljer mjölk från Arla.
Det får Thomas Backan, Milkobonde i Rengsjö, att surna till. Backan ser en fara med att folk kommer att välja den billigare Arlamjölken framför den närproducerade, men dyrare, mjölken från Milko.

- Vi är jättesura på Hemköp, säger Backan och med "vi" menar han de Milkobönder som på måndagskvällen hade krismöte (stängt för pressen) om Hemköps nya förhållningssätt till Arla.

- Och vad händer om Konsum och Ica följer efter och börjar sälja Arlamjölk? frågar han sig.

Tidigare fanns inte Arlas dryckesmjölk hos Hemköp i Bollnäs, men sedan i torsdags förra veckan gör den det.

- Hela Hemköp breddar mejerisortimentet. Det är anledningen till att vi nu även säljer dryckesmjölken från Arla, säger Stefan Larsson, butikschef på Hemköp i Bollnäs.

- Och ett bredare sortiment för kunden kan ju aldrig vara fel.

Att Arlamjölk introduceras på Hemköp samtidigt som Milko höjer literpriset med en krona ser Stefan Larsson som en ren slump.

Thomas Backan är annars positiv till Milkos höjning.

- Nu är det bara att hoppas att konsumenterna ställer upp och köper mjölk från oss, säger han.

Hemköp har Arlamjölk i 1,5-litersförpackningar. Standardvarianten kostade på måndagen 11:50. Milkos lika stora standardmjölk kostade 11:95.