Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Miljöpris till solcellsexpert

Solcellskonsulent Mats Andersson, Jättendal, får Centerpartiets Miljöpris 2009. Nordanstigscentern valde solcellsexperten för att han i ett tidigt skede jobbat med solenergifrågor.

Annons

Valet av Mats Andersson och att uppmärksamma solenergin ligger rätt i tiden. Den 1 juli i år inför regeringen ett nytt investeringsstöd för installation av solceller. Syftet är att öka andelen solenergi i Sverige och stödet, som är på upp till 60 procent av investeringskostnaden, riktas till privatpersoner, företag och organisationer.

Mats Andersson, som driver företaget Energibanken i Jättendal AB, hoppas att stödet leder till ett uppsving för solceller och att även Nordanstig satsar på solenergi.

– Min idé är att kommunen skulle kunna göra en förfrågan om det finns ett intresse, om det är privatpersoner som vill satsa på solenergi. I så fall skulle man kunna gå ihop och göra en gemensam ansökan för att få upp effekten, säger han.