Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Miljöpartiets väljare borde rösta på Centerpartiet eller Vänsterpartiet

Miljöpartiet är en skvader. Varken hare eller tjäder.

Valet av språkrör räddar inte Miljöpartiet. Problemet sitter inte i ledningen utan i medlemskåren som på partikongresser driver igenom ogenomförbar och stollig politik. Räntefritt samhälle till exempel. Man flinar.

Vad är en skvader? Läs mer här.

Frågan är dessutom om Sverige behöver ett exklusivt miljöparti?

En gång i tiden behövdes Miljöpartiet. Då var miljöpolitik en perifer och ointressant fråga, men ack så viktig. Under 90-talet kunde Miljöpartiet agera blåslampa gentemot socialdemokratiska regeringar. Men i dag? I dag är Miljöpartiet en skvader som inte fungerar. Varken tjäder eller hare.

Samtidigt har Sverige utvecklats. Idag är miljöpolitik en prioriterad fråga högt upp på dagordningen. Samtliga partier har en välutvecklad miljöpolitik och Sverige är det land som kommit längst i klimatomställningen. Behovet av ett särintresse för miljöfrågor finns nog inte. Frågan är vart tjädern och haren ska ta vägen.

Centerpartiet

En del av Miljöpartiet förstår värdet av kompromisser. Den här gruppen är ofta också småborgerliga av sig. Accepterar friskolor och valfrihet. Det självklara valet för denna grupp borde vara Centerpartiet. Åtta år med miljöministrar som Andreas Carlgren och Lena Ek talar sitt tydliga språk.

Centerpartiet har lyckats genomföra mer än vad Miljöpartiet vågar drömma om i dagens regering.

Vänsterpartiet

En annan del av Miljöpartiet är fundamentalister i miljöpolitiken. Rätt förändring ska komma nu och kompromisser är första steget mot förlust. Att få till en förändring som är 100 procent rätt är för denna grupp viktigare än att se en förändring över huvudtaget. Den här gruppen tenderar också att vara vänster i andra politiska frågor. Följaktligen borde denna grupp söka sig till Vänsterpartiet.

Jämför Sjöstedts vänsterpari med Romsons miljöparti. Vänsterns tydlighet och kompromisslöshet i miljöfrågan utklassar Miljöpartiet.

Det är dags för Miljöpartiets väljare att inse: Partiet är en skvader och väljarna gör bäst i att dela på sig. Först då kan man bli nöjd.