Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Miljöpartiets dubbelfel om Folkpartiet

Det stämmer inte att svenska kärnkraftverk är beroende av rysk uran. Kärnkraftindustrin arbetar med olika leverantörer av kärnbränsle.

Över tid köps det aldrig mer än runt 20 procent från ett enskilt land. Detta gör oss inte beroende av uran från Ryssland. Därför säger vi Ja till kärnkraft och Nej till Rysk gas.

Nordin, Eriksson och Östlund (MP) påstår dessutom (15/5) att Folkpartiet accepterade den gasledning som Ryssland byggde förbi Gotland ner mot kontinenten. Det är helt fel. Vi var starkt kritiska till gasledningen i Östersjön. Både Carl B Hamilton i riksdagen och Olle Schmidt i Europaparlamentet gjorde vad de kunde för att stoppa gasledningen. Det visade sig dock att vi inte kunde stoppa den på grund av internationella bestämmelser.

Intressant är också att Miljöpartiet börjat argumentera för förnyelsebar energi ur ett säkerhetsperspektiv. Kanske har man börjat förstå att klimatargumentet inte håller. Om vi snabbt vill få klimateffekt så måste vi komplettera förnyelsebara energikällor med kärnkraft. Det är dessutom ett av få energislag med nära noll utsläpp av koldioxid. Trots detta vill Miljöpartiet stänga ned kärnkraft här i Sverige och i övriga EU - istället för att fokusera på klimatet!

Vi i Folkpartiet vill att EU minskar koldioxidutsläppen med 80 procent, men alla länder måste själva bestämma hur detta ska göras. Miljöpartiet vill i stället detaljreglera kring hur många procent av koldioxidminskningen som ska ske genom energieffektivisering och hur mycket som ska ske genom övergång till förnyelsebara energikällor osv.

Det är inte konstigt att människor vänder ryggen till EU, när den här typen av partier försvårar för oss att uppnå våra gemensamma mål. Låt oss nu istället prioritera kampen mot de globala utsläppen av koldioxid.

Kenth Lövgren (FP)

kandidat i valet till EU-parlamentet från Gävleborg

Hans Backman (FP)

riksdagsledamot från Gävleborg

Magnus Ludvigsson (FP)

Söderhamn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel