Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljöpartiet tillbaka

/
  • Susanne Jeffrey (1:a namn), Patrik Eriksson (2:a), Birgitta Ohlsson (8:a), Birgitta Bomark (4:a), Anita Wallin (5:a) och Lennart Östningsgård (6:a) ställer upp på miljöpartiet de grönas kommunlista. Veronica Kjellgren (3:a) och Ulla Plahn Vestling (7:a) saknas på bilden.

Miljöpartiet de gröna gör comeback i årets kommunval i Ovanåkers kommun. Under denna mandatperiod tog man timeout för att återfå krafterna. Kommunlistan toppas av Susanne Jeffrey, Ovanåkers kyrkby på första plats och Patrik Eriksson, Alfta på andra.

Annons

– Politiken i kommunen gick onekligen miste om något, när vi inte var med. För oss själva har timeouten betytt lite vila och vi har kunnat ladda batterierna, säger Birgitta Ohlsson, Viken som står som åttonde namn på listan.

Miljöpartiets historia i Ovanåkers kommun går tillbaka till 1982, då man var en av de första lokalavdelningarna i landet. I det valet fick partiet tre mandat i kommunfullmäktige och fler har man aldrig fått.

Nystarten kom i början av 2008 då man började få fler medlemmar. Efter jul startade man studiecirkeln Så här tycker vi och en kurs med goda tips om hur det är att vara kommunpolitiker.

Man har startat Gröna Voxnadalen via Facebook, där man hoppas att kommunmedborgarna ska komma med sina idéer och tankar.

Mer läsning

Annons