Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Miljonvisioner förverkligas – de får pengar

Nu delar kommunstyrelsen i Nordanstig ut årets visions- och projektbidrag – samt även några hundra tusen i integrationsmedel.

Den sammanlagda summan att dela på i år var 960 000 kronor. Gällsta IK sökte 4,5 miljoner, men får inga pengar. I stället hoppas kommunstyrelsen, KS, på en annan lösning.

Läs mer om vilka som sökte visions- och projektbidrag i år.

– Vi för samman dem med Ingeli Gagner, som anställts till årsskiftet för att hjälpa föreningar och kommunförvaltningen att titta på finansiering till projekt. När hennes anställningstid går ut ska detta utvärderas, säger Stig Eng, (C), vice ordförande i KS.

Utöver visionsmedlen finns även en pott på tre miljoner av de statliga integrationsmedlen, att ansöka om. Här kan kommunchefen bevilja bidrag på upp till 100 000 kronor, däröver beslutar ledningsutskottet. Här har Integrationsföreningen, Bergsjögården, Harmångersbadet och Hasselagården fått pengar.

Såväl KS-ordförande Monica Olsson, (S), som vice ordförande Stig Eng och oppositionsföreträdare Tor Tolander, (M), tycker det är bra att man kunnat växla upp KS egna utvecklingsmedel med integratsionsbidrag:

– Totalt delar vi ut närmare 1,3 miljoner nu. Särskilt roligt är att Harmångers IF får 72 000 från integrationsmedlen till simskola på Harmångersbadet. Ett utsökt exempel på hur migrationen kan bidra till verksamhet som alla i kommunen kan ha nytta av. Här kommer pengarna alla till del, det gynnar hela bygden.

Mest pengar av alla som sökte bidrag får Mellanfjärdens Fiskehamnsförening, som sökte 300 000, men får 230 000, att bygga nytt servicehus samt utöka antalet båtplatser och platser på campingen.

Även Mellanfjärdens teaterförening får bidrag, dock inte de 150 000 kronor man sökte, utan 100 000.