Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Miljonskuld efter Njutångersgårdens konkurs

Det är fortfarande oklart hur stora skulder som finns efter Njutångersgårdens hotell och vandrarhem. Konkursboet har antingen ett underskott på en eller fem miljoner kronor, beroende på vem man frågar.

Johan Stendahl, vd för Njutångersgårdens hotell och vandrarhem, bestred under måndagens edgångssammanträde en hel del av de skulder som förts upp i bolagets konkursbouppteckning. Bland annat skatteskulden som enligt Skatteverket uppgår till 800 000 kronor och en skuld på 631 000 kronor till Fortum.

- Vi har blivit utsatta för en elstöld, så det där är en utredningsfråga. Och det här med skatteskulden är rena skönstaxeringen. Skattekontot ligger egentligen på noll, plus/minus cirka 30 000 kronor, säger Johan Stendahl.

Bolaget försattes i konkurs den 13 januari, efter begäran från Skatteverket. Men det finns fortfarande stora oklarheter om vilka skulder och tillgångar som finns.

Konkursförvaltare Bertil Wingqvist, berättar att konkursboet enligt honom själv har skulder på 5,6 miljoner kronor, och tillgångar på max 500 000 kronor. Enligt Johan Stendahl är skulderna 3,5 miljoner, samtidigt som det finns tillgångar på ett par miljoner kronor.