Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Miljonsatsning i Bolle

Bollnäs Alpina klubb gör nu en storsatsning i Bollebacken. En ny park med rails och boxar samt tre big jumps blir det i backen. Nya snökanoner och ett effektivare kanonsystem ingår också i investeringen som beräknas uppgå till runt en miljon kronor första året.

Det råder mycket optimistiska tongångar inom Bollnäs Alpina klubb. Anledningen är att man fått ett långtidskontrakt med kommunen.

– Vi får hyra backen i tio år. Det för med sig möjligheter att kunna investera och få bidrag från Riksidrottsförbundet, säger Urban Persson, ordförande i klubben.

vi få till en attraktivare backe. Numera är det inte bara vanlig slalomåkning som gäller. Nu ska det vara hopp och rails. Lite mera våghalsig åkning.

Till den kommande säsongen har klubben byggt ytterligare en damm. En ny brunn är grävd och ytterligare en ska byggas. Till det kommer också en ny effektivare vattenpump.

Det ska trygga försörjningen av vatten.

Med tio nya snökanoner och utbyggda vatten- och luftledningar ska man kunna lägga snö i backarna på mycket kortare tid.

– Vi räknar med att på fem till sju dygn få hela anläggningen färdig mot kanske upp till fyra veckor förut.

ett lån av Bollnäs kommun på 1,5 miljoner kronor. Och Urban Persson räknar med att första årets satsning kommer att gå på cirka en miljon kronor.

Till investeringslistan hör också mer belysning i backen.

vi satsa en del på barnbacken. Med lite gupp bland annat. Det gäller ju att även få de yngre till backen, säger Mats Frisk, backansvarig.

– Det är roligt att jobba nu för det är en verklig positiv anda i klubben.

Bollnäs Alpina klubba har dessutom ytterligare framtidsplaner för Bollebacken.

cykelklubben och Gumpels. Cykelklubben kommer att vara här till sommaren med crossåkning. Och tanken finns att det här ska kunna bli en året-runt-anläggning, säger Urban Persson.

urban persson:

”Vi räknar med att på fem till sju dygn få hela anläggningen färdig mot kanske upp till fyra veckor förut.”