Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Miljonrustning av Älvvallen

Knappt hinner politikerna pusta ut efter 2010 års budget förrän krafttag måste tas för att klara 2011 och 2012 som kan kräva 25-miljonersbesparingar per år.

Ett glädjeämne i det läget är att det i investeringsbudgeten finns pengar till att rusta friidrottsdelen på Älvvallen i Ljusdal för 1,2 miljoner kronor.

– För att bli Hälsinglands attraktivaste kommun med befolkningsökning måste vi också satsa. Och det handlar det om på Älvvallen där bland annat löparbanorna behöver rustas, säger kommunalrådet Marit Holmstrand (S).

Nytt i budgetförslaget som slutligen tas i kommunfullmäktige den 30 november är att barn- och utbildningsnämnden får sina 5 miljoner kronor extra i ett riktat stöd för obalansen som gäller den interkommunala ersättningen (för gymnasieelever som läser på annan ort). Därmed stannar nämndens sparkrav vid 20 miljoner nästa år.

Omsorgsnämnden får också 10 miljoner kronor extra per år för de två kommande åren för ett kraftigt ökat försörjningsstöd.

De kommunala verksamheternas samlade nettokostnader väntas öka med 2-3 miljoner kronor per år 2009-2011 och drygt 4 miljoner 2012. Men kommunchefen Nicklas Bremefors säger att det i själva verket innebär stora besparingsbehov inför 2011 och 2012 på grund av att priser och löner ökar.