Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Miljoner till Stenegård kommande år

Miljonrullningen kring Stengård fortsätter. Fullmäktigeledamoten Bodil Eriksson visade kalkyler och efterfrågade den folkliga förankringen.

Stenegård kommer att kosta miljoner för Ljusdals kommun även de kommande åren. Det visade ledamoten Bodil Eriksson (FP) vid måndagskvällens fullmäktigemöte, där årsredovisningen för Stenegård var ett av beslutsärendena.

– Stenegård har kostat 5,2 miljoner för 2008, kommer att kosta 2,3 miljoner 2009 och 2,1 miljoner för 2010, sade Bodil Eriksson.

Men mer sensationella var ändå uppgifterna om bolaget Stenegård I Järvsö AB och dess styrelse.

– Vi förespeglades att det fanns tre intressenter som skulle bilda bolaget. Enligt bolagsbeviset finns ingen representation för vare sig Folkteatern eller hembygdsföreningen. Var finns då den folkliga förankringen? Enligt bolagsordningen finns inga restriktioner beträffande utdelning.

– Ljusdals kommun har renoverat fastigheterna för 12,5 miljoner kronor och överlämnar sedan allt till en privat näringsidkare utan några som helst krav på motprestationer. Vilket annat nybildat bolag får sådana villkor i starten? Det är bara att gratulera, sade Bodil Eriksson.

I beslutsfrågan fanns dock inget annat förslag än att godkänna årsredovisningen och att bevilja styrelsen ansvarsfrihet för 2008, vilket också blev fullmäktiges beslut.