Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Miljoner till Monitoranställda

Det blev en ännu större vinstutdelning för Monitors anställda i år.

Annons

Det blev en rekordstor peng för Monitors anställda när årets vinstdelning presenterades.

– Jag ska gå direkt på saken, sa ägaren Åke Persson, när alla anställda anlänt till den lilla konferenslokalen i källaren.

Glassätandet och kaffedrickande stannade av för en stund och Åke Persson skrev upp vinstsiffror på tavlan med start år 2010.

– Tolv, det här är miljoner, sa han och pekade på en krumelur, 17, 20, så har det varit under tre år och nu skakar jag ännu mer på handen, la han till och kryddade med lite svordomar innan han skrev: 33 627 000.

Ett sus gick genom den välfyllda lokalen och de anställda applåderade.

– Det är nästan 70 procent bättre än under fjolåret, konstaterade Åke Persson.

Det betyder att varje Monitoranställd som arbetat längre än 1,5 år inom företaget, runt 90 personer, i genomsnitt kammar hem 382 129 kronor före skatt.

De anställda får olika mycket beroende på hur hög närvaro de har på jobbet och hur mycket poäng de får av sina kollegor. Vinstdelningen varierar därför mellan runt 100 000 kronor och en dryg halvmiljon.

Att vinsten blev så stor beror på att Monitor ökat försäljningen kraftigt genom att slå ut konkurrenter och därigenom öka sin marknadsandel.

Åke Persson pekar på kommande utmaningar med satsningar i framför allt Polen och Kina, insatser som kan leda till att omsättningen ökar rejält.