Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Miljoner fattas i Järnvägs konkurs

Restaurangfastigheten är värd miljoner, men trots det är skulderna betydligt större visar bouppteckningen i HC Restaurang AB:s konkurs.

Det var den andra december som ägaren till restaurang Järnvägs gick i konkurs. Bolaget med namnet HC Restaurang AB hade förbrukat sitt aktiekapital och hade inte förutsättningar att betala sina skulder bedömde ägaren.

Inför edgångssammanträdet på tisdag har konkursförvaltare Björn Myhrberg summerat tillgångarna som finns i konkursboet. Det är framför allt restaurangens fastighet på Norra Järnvägsgatan som är en tillgång i konkursen. Fastigheten värderas till 2,4 miljoner kronor och då tillkommer inventarier, lager och fordon på 375 000 kronor samt en kontantkassa och banktillgångar på 210 000 kronor. Sammanlagt finns det tillgångar värda 3.2 miljoner kronor bedömer konkursförvaltaren.

Men det finns också skulder i konkursboet. Störste fordringsägare är Swedbank som lånat ut 4,5 miljoner kronor till bolaget. Spendrups bryggeri har levererat drycker för 530 000 kronor som inte blivit betalda. Almi Företagspartner AB har lånat ut 556 000 kronor och staten har genom lönegarantin gått in med 650 000 kronor. Skatteskulderna uppgår till 194 000 kronor.

Men det finns också en post gällande övriga skulder som sammanlagt omfattar 1,9 miljoner kronor.

Det innebär att sammanlagt uppgår bolagets skulder till nära 8,5 miljoner kronor och resulterar i att det finns en brist i konkursboet på 5,3 miljoner kronor.

Det är sedan tidigare klart att fastigheten och rörelsen sålt av konkursförvaltaren till Hayrettin Kurt, Uppsala, som väntas öppna restaurangen på nytt under nästa månad.