Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Miljoner att sparapå fastighetsrutiner

Kommunen och dess bostadsbolag Ljusdalshem är på väg att slå samman sin fastighetsskötsel. Det ska spara flera miljoner per år.

Sparandet ska då ske bland annat genom minskat personalbehov och nya inköpsrutiner.

I den konsultutredning som gjorts talas det om 10-15 färre tjänster i den nya organisationen vilket kan spara uppemot 7 miljoner kronor per år. En effektivare och samordnad verksamhet kring inköp kan också spara 3-5 miljoner kronor.

Det handlar om sammanlagt 233 000 kvadratmeter lokaler eller lägenheter som ska skötas och förvaltas.

Det fastslogs under tisdagens möte med kommunstyrelsens allmänna utskott att målet är att klara ett eventuellt samgående utan uppsägningar eftersom det bland annat väntar en del pensionsavgångar. Dessutom är en del tjänster som kan sparas in sådana som i dag köps externt.

Det finns fastigheter, till exempel inom fritidsenheten, som inte utretts och som kommunen vill titta vidare på liksom vilken organisation institutionsvaktmästare på skolorna ska tillhöra.

Enligt Thorne Jonsson på facket Kommunals Ljusdalssektion har fastighetssamgåendet inte ännu diskuterats nämnvärt bland de anställdas organisationer.