Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Miljonaffär i Edsbyn

Alfta industricenter (AICAB) har nu köpt Metallprodukters gamla lokaler vid Ängsgatan i Edsbyn för 2,5 miljoner.

Annons

Metallprodukter har flyttat till egna lokaler, tidigare Allmogefönster. AICAB hyr i sin tur ut lokalerna vid Ängsgatan till Custom Parts-service AB.

Sammanlagt får Custom Parts-service 1 650 kvadratmeter produktionsyta, jämfört med de 600 kvadratmeter man har haft vid Fallrisgatan.

– Anledningen till att vi gör det här är de nya möjligheterna att växa, utvecklas och fortsätta investera. Vi kommer också att få ett större samarbete med Metallprodukter, säger företagets vd Thomas Persson.

Företaget har i dag fem anställda och tänker anställa ytterligare en person inom produktionen och en på ekonomisidan. Man gör produkter, ofta stycketillverkade, som avgasrör och bensintankar för motorsportsmarknaden. Man driver också en webb-shop.

I januari-februari flyttade Metallprodukter sin montering till delar av tidigare Allmogefönsters anläggning i Edsbyn där man har 3 200 plus 4 650 kvadratmeter till sitt förfogande. Under semestern flyttades produktionen. Nu finns möjligheter att främst satsa på laserskärningen och pulverlackeringen.

– Att vi nu får all produktion under samma tak innebär att vi kan effektivisera produktionsflödet, säger Metallprodukters vd och delägare Hans Nohrlander.

Metallprodukter gör olika legojobb, bland annat för Edsbyverken underreden i metall till skrivbord och metalldelar till viktmaskiner för Nordic gym.

Genom köpet utökar AICAB sina fastigheter i Edsbyn där man även äger Idrottsparken. I Alfta är mellan 24 000 och 25 000 kvadratmeter uthyrda inom Alfta industricenter. Ett par tusen kvadratmeter är outhyrda.

I Alfta äger AICAB även hälsingegård Ol-Anders.