Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mild dom för brott mot ex

Den 47-årige mannen har flera gånger dömts till fängelsestraff. Men när nu tingsrätten dömer honom för brott på nytt får han endast skyddstillsyn, för att få en chans att bättra sig.

I början av året pratade mannen in ett meddelande på sin exfrus telefonsvarare. Han sa att kvinnan var under uppsikt, att han skulle skada henne och om hennes nya partner eller dennes mamma fanns i bostaden skulle de dödas.

Vid rättegången som nyligen ägde rum i Hudiksvalls tingsrätt medgav mannen att han pratat in meddelandet, men sa att det inte var meningen att de tre personer som meddelandet gällde skulle bli rädda. Tingsrätten dömer trots det mannen för olaga hot och för två fall av grov olovlig körning.

I domen konstateras att mannen har dömts flera gånger tidigare till fängelsestraff och att mycket talar för att han även denna gång borde dömas till fängelse. Men där står även att fängelsestraffen uppenbarligen inte har haft någon effekt när det gäller att få mannen att sluta begå brott och att han har ställt sig positiv till att få hjälp att avhålla sig från att begå brott.

Därför väljer tingsrätten att döma mannen endast till skyddstillsyn, för att ge honom en chans att visa att han har förmåga att förändras. Mannen döms även till att betala skadestånd till de tre personer som han hotade. Han ska ge dem 7 000 kronor vardera.