Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Migrationsverket om misstänkte chefen: "Vi agerar kraftfullt"

Migrationsverkets chef i Söderhamn utreds fortfarande för anklagelser om trakasserier och kränkningar gentemot personalen. Myndighetens regionchef ser mycket allvarligt på det inträffade.

Migrationsverkets enhetschef i Söderhamn, Lars Ulander, utreds sedan förra veckan för påstådda trakasserier och kränkningar mot personalen.

Läs mer: Chef på Migrationsverket i Söderhamn utreds – anklagas för trakasserier mot kvinnlig personal

Det var på tisdagen den 19 april som personal slog larm till Migrationsverkets regionchef Magnus Rodin om situationen. Redan på torsdagen, efter att ha hört både personal och den anklagade, beslutade han att arbetsbefria den berörde chefen och inleda en utredning.

– Den utredningen pågår fortfarande. Vi har inte hunnit prata med alla berörda, säger Magnus Rodin, som ändå har fått en första delrapport från utredarna.

Läs även: Migrationsverket granskas – genomlysning av hela verksamheten

Fallet har väckt stor uppmärksamhet i media och hittills har utredningen fokuserat på trakasserier och kränkningar mot kvinnlig personal, samt en genomgång för att reda ut eventuella ekonomiska frågetecken som den anklagade chefen och verksamheten har varit inblandade i.

Har an klagelserna stärkts av utredningen hittills eller har det gått åt andra hållet?

– Jag vill inte på något sätt förekomma utredningens resultat. Deras uppgift är att ta fram fakta åt mig. Och jag förväntar mig en rapport under nästa vecka. Sedan kommer vi snabbt att titta på det och fatta ett beslut om hur vi går vidare.

Hur har det här påverkat de inblandade?

– Jag kan bara tala för mig själv. Och det är ju allvarliga frågor som kommit upp gällande arbetsmiljön och kränkningar. Vi tar det på fullaste allvar. Det är därför vi agerar så kraftfullt. Jag vill att det här hanteras så fort som möjligt. För alla inblandades skull, säger Magnus Rodin.