Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Migrationsverket kan hyra Njutångersgården

Kontakter har tagits med Migrationsverket för att se om de kan tänka sig att hyra Njutångersgården igen.

Migrationsverket, som återigen befinner sig i ett akut behov av boendeplatser, är inte helt negativt till att hyra delar av Njutångersgården.

- Men då ska det vara väldigt vitt. Vi ska kontrollera att alla papper är i ordning och att inte Johan Stendahl har något med saken att göra. Vi tar lärdom av det som skett, säger Lars Ulander på Migrationsverket i Söderhamn.

Köparen Per-Olof Söderberg har tidigare haft kontakt med Johan Stendahl i samband med att han lånat ut pengar för köpet av Njutångersgården. Johan Stendahl är också skriven i Per-Olof Söderbergs tandläkarpraktik i Stockholm.

- Han har tvångsskrivit sig i min tandläkarpraktik. Jag vill inte ha någonting med den mannen att göra, säger Per-Olof Söderberg.

Han berättar att det bara är Johan Stendahl själv som kan ändra sin folkbokföringsadress. Per-Olof Söderberg har varit i kontakt med polisen. De har förklarat att enda sättet att ändra folkbokföringsadress för Johan Stendahl, om han inte gör det själv, är att anlita kronofogdemyndigheten och göra en formell avhysning.

Du är inte en bulvan för Johan Stendahl?

- Nej, det är jag inte, säger Per-Olof Söderberg med eftertryck.