Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Midsommar med Svenne och Lotta i Trönö

/

Det var många personer som ville fira midsommar i Trönö i dag. Firandet på Trönö IP började med sol och slutade med regn, men dans runt midsommarstången hanns med innan solen försvann.

Annons

Det var folk i alla åldrar som hade begett sig till Trönö IP för att fira midsommar i dag, och det var både lokala och mer långväga gäster på plats.

Göran Westberg, ordförande i Campingföreningen vid Storsjön, tog med sig sin släkt och sina campinggäster för att vara med på det traditionsenliga firandet. Deras färdsätt var dock långt ifrån traditionellt - de anlände allihop med fyrhjuling och vagn.

– Många är här bara för att fira midsommar. Så jag tänkte att vi måste ju dra dit, säger Göran Westberg

Några mer långväga gäster var Anton Caldeman och Sara Eriksson. De hade åkt ifrån Stockholm för att fira midsommar med släkten i Tygsta. Hela släkten fick skjuts till Trönö IP av Joakim Ekmark, som hade kopplat på en lövbeklädd vagn bakom traktorn.

– Det är mycket bättre här än i Stockholm. Vad kan man göra där, gå på Skansen? säger Sara Eriksson.

På scenen bjöds det på schlager - och hitparad av Annika, Amanda och Alexander och allt eftersom strömmade mer och mer folk in på området och slog sig ner på en filt i gräset eller på bänkarna framför scenen.

Innan dagens huvudakt, Svenne och Lotta och Hepstars, kunde gå på scenen var arrangörerna tvungna att torka av den efter en plötslig störtskur. Men sedan var det full fart igen och Svenne och Lotta intog scenen. De bjöd på sina gamla hits och när introt till Bang en boomerang drog igång hängde även publiken med.

– Jag var här i Trönö för fem år sedan så nu börjar det nästan bli en tradition, sade Svenne från scenen.

Därefter blev det dans runt midsommarstången innan regnet föll. Precis som en svensk midsommar ska vara med andra ord.

Annons