Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mickelsson klar för Sirius

Edsbyns skyttekung Christian Mickelsson lämnar Edsbyn efter två guldkantade säsonger.
Ny klubbadress blir Sirius.
– Det är lite synd, han har haft en bra utveckling här och har potential och etablera sig som en riktigt bra spelare, säger Edsbyns sportchef Stefan Karlsson.

Han avslutade säsongen på Studenternas i Uppsala med ett SM–silver. Kommande säsong blir det hans hemmaplan. Christian Mickelsson väljer alltså att återvända till Sirius efter en riktig kanonsäsong i Edsbyn.

– Jag är klart nöjd med vad jag gjort den här säsongen i Edsbyn. Det är bara att tacka grabbana jag haft runt omkring mig för att jag lyckats. Visst känns det lite knepigt att lämna Edsbyn men jag är lovad en större roll i Sirius. Det finns både för och nackdelar hur man än beslutar, säger Mickelsson.

Christian Mickelsson gjorde under förra säsongen 42 mål på 25 matcher. Det gav honom en tredje plats i den totala skytteligan bara två bollar efter Sandvikens Magnus Muhrén och Vetlandas Christoffer Edlund.

– Jag vet inte varför han valt Sirius, men det är bara att önska honom lycka till, säger Stefan Karlsson.