Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Micke 13:e i het mara

Edsbyns Mikael Lindberg fick stora problem under sin andra Stockholm Marathon.
Med 15 kilometer kvar var han nära att kliva av.
– Jag tog helt slut i vaden, så det var bara att sänka farten, sade Mikael, som ändå kämpade sig i mål på en prima 13:e plats.

Annons

Huvudstaden bjöd på ett underbart väder i helgen, då den trettioförsta upplagan av Stockholm Marathon avgjordes på en tvåvarvsbana med målgång på Olympiastadion.

Fjolårets mara i Stockholm blev det stora genombrottet för Micke Lindberg, då som 15:e man i fältet och fyra i SM.

Årets lopp blev mer plågsamt för Micke. Han hade också laddat lite annorlunda, på grund av skada körde han flera lopp i veckan för att få upp tävlingstempot. Det slet på kroppen, och vaderna, och blev ingen optimal förberedelse.

– Även om det inte blev ett perfekt lopp för mig, så förbättrade jag mig, det måste man få vara nöjd med. Som det blev med vaden så är jag glad att jag tog mig i mål. Men låren och flåset var inga problem.

Fullt fräsch torde kometen från Edsbyn ha en bra chans att ta SM-medalj så småningom. Nu blev det en sjunde plats i den svenska delen av klassikern.

Edsbylöparen var drygt en kvart efter segrande Paul Kipkemi Kogo från Kenya.