Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mia kan vara bästa chefen

Mia Pålsson, chef på Sandvik Coromants produktområde svarv, är en av tre nominerade till priset Årets ledarskapsutvecklare.

– Jag höll på att trilla omkull, säger hon.

Annons

Det är tidningen Chef och cheforganisationen Ledarna som varje år utser årets ledarskapsutvecklare. Utmärkelsen ska gå till en chef som "på ett föredömligt sätt utvecklat ledare, förbättrat deras förutsättningar att utöva ledarskap och på så sätt bidragit till att föra ledarskapet i sin verksamhet framåt".

Mia Pålsson växte upp i Lillbo, Edsbyn, och bodde där till mitten av 1980-talet. När hon gått ut gymnasiet åkte hon till Frankrike ett år för att jobba som barnflicka och plugga franska. Tillbaka i Sverige bosatte hon sig i Stockholm och började läsa materialvetenskap på KTH.

Hon säger till tidningen att hon blev mycket förvånad när hon fick veta att hon är nominerad till priset Årets ledarskapsutvecklare – men också glad.

– Det är ju kul och visst är jag stolt men samtidigt känns det lite overkligt.

Vilken är din ledarskapsfilosofi?

– Sandviks tre grundpelare team spirit, open mind och fair play stämmer ganska väl överens med vad jag står för.

Övriga två nominerade är Peter Grönberg, chef på "Volvo Group Telematics & Wireless Car" och Steinunn Håkansson, stadsdelsdirektör inom Farsta stadsdelsförvaltning, Stockholms stad.

Priset delas ut på Chefsgalan på Grand Hotel i Stockholm den 12 mars.