Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Metallbit slog hål på lastbilstank

Drygt 200 liter diesel rann ut på en parkeringsficka vid riksväg 83 söder om Hedsta, Tallåsen, på tisdagen, efter att en långtradare fått läckage på bränsletanken.

En finskregistrerad långtradare kom körande längs riksväg 83 när den vid ett möte med ett annat fordon träffades av ett metallstycke. Troligen hade en annan lastbil tappat en bit av fjädringen som blivit liggande på vägen och flög iväg som en projektil när det blev påkört av det mötande fordonet. Järnbiten slog hål på långtradarens bränsletank som började läcka. En kollega i en lastbil bakom uppmärksammade vad som hänt och långtradaren körde in på en parkeringsficka.

Där kallade han på assistenttjänst, men hade stått och väntat i två timmar när räddningstjänsten ryckte ut. De bedömde att ungefär 200 liter diesel hade läckt ut. Personal från kommunens miljökontor kom till platsen. Då dieseln runnit ut på asfalt och marken var hårdfrusen bedömdes att all utrunnen diesel skulle kunna tas upp.