Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mer pengar till kulturhuset

Ytterligare 2,7 miljoner kronor satsas i kulturhuset i Bollnäs. Men nu handlar det inte om själva bygginvesteringen utan om långtidsplanerat underhåll.

Det är taken över de äldre byggnaderna som ses över och renoveras.

Även i det här fallet är det Skanska som är huvudentreprenör.

- Det är passande att utföra arbetena i direkt anslutning till att övriga ombyggnationer är klara, säger Kjell Johansson, förvaltare vid kommunens tekniska kontor.

Det som nu görs betecknas alltså som ett löpande underhåll. Pengarna kommer från kommunens ordinarie underhållsmedel för insatser i fastighetsbeståndet. Det har ingen koppling till den övriga ombyggnaden – eller de investeringar som gjorts för cirka 83 miljoner kronor där.

Enligt kulturhusets verksamhetschef Patrik Nilsson har takunderhållet varit eftersatt en längre tid.

- Nu byts vissa delar ut och andra delar av yttertaket renoveras. Det är förklaringen till att det fortfarande finns byggnadsställningar och en byggkran kvar vid området, säger Patrik Nilsson.

- I det här ingår också taket över stora scenen.

På onsdagen flyttades kranen från Älggatan till Colliniparken för takarbetena där. Samtidigt renoveras också skärmtaket vid kulturhusets västra entré mot Collinigatan.

Den nuvarande röda neonskylten med namnet Folkets hus mot Collingatan tas ned.

Över entrén sätts det istället upp en fasadskylt med kommunvapnet och ordet Kulturhuset i en mer renodlat stiliserad form. Den utformas för att anpassas till kommunens nya grafiska profil.