Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mer cirkulation för handelns skull

Salutorget är en central och populär p-plats. Faktiskt för populär. Men nu ska cirkulationen bli bättre och centrumhandeln gynnas.

Engagerade medborgare har tröttnat på parkeringskrånglet på Salutorget, och kommunen har lyssnat. Inför tekniska nämndens nästa sammanträde ska beslutsunderlag på tänkbara förändringar tas fram.

Enligt Jan Kroppegård, teknisk chef i Hudiksvalls kommun, handlar det om att jämka samman trafiksäkerhet och tillgänglighet för att göra framkomligheten på parkeringen vid Salutorget bättre. Därför kan det bli aktuellt att enkelrikta trafiken, samt eventuellt ta bort vissa blomsterarrangemang för att underlätta cirkulationen.

– Man kan säga att det är en bukett med åtgärder som ska genomföras, säger Jan Kroppegård, som anser att ett av problemen är att Salutorget används som arbetsplatsparkering:

– En del parkerar på morgonen och ställer p-skivan klockan nio, sedan kan de stå parkerade till lunch då de flyttar bilen och drar fram skivan till ett och står kvar till klockan fyra.

Bland annat av den anledningen finns planer på att korta parkeringstiden till två timmar på Salutorget.

– Vi har arbetsplatsparkeringar och pendlarparkeringar vid Kattvikskajen och Kotorget. På Salutorget ska det vara cirkulation av bilar för att ge högre omsättning för handeln. Det var en av anledningarna till att vi införde P-skivan.