Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mellquist leder inför avslutningen

En tredjeplats på lördagen bättrades ett snäpp till dagen därpå.
Magnus Mellquist från Söderhamn körde fort när Uphill cup för bilar fortsatte i Borlänge.

Annons

Årets fjärde och femte deltävlingar avgjordes på Borlänge motorstadion (rallycrossbanan). Två varv på tid i tre omgångar – där de två bästa åken summerades. Hemmaåkaren Tommy Vestlund dominerade båda dagarna i klassen för fyrhjulsdrivna rallybilar. Han var snabbast i samtliga åk, totalt sex gånger.

Magnus Mellquist slutade trea i alla sina framträdanden i lördags och tog nämnda placering även i sammandraget, efter Vestlund och SMK Hälsinge-föraren Niklas Hägg. I söndagens tävling var Magnus trea, tvåa respektive trea i omgångarna. Detta räckte till andra plats sammanlagt, tätt följd av Borlänges Steen Skodborg samt Niklas Hägg.

Conny Nyström, Söderhamn, slutade femma efter att ha varit åtta dagen innan.

Totalt i Uphill cup, inför avslutningen i Järbo om en dryg månad, leder Magnus Mellquist knappt före Niklas Hägg.

På plats i Borlänge fanns även far och son Bergström, Ingvar och Magnus – tävlande i Rallycross supernationella respektive 2150. Ingvar blev tia och tolva, medan Magnus slutade på nionde plats båda dagarna.

KURT ELIASSON