Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mellovinnaren tar körkort i Söderhamn

Efter att ha stått i finalen av Idol och därefter representerat Sverige i Eurovision song contest har sångaren Robin Stjernberg gett sig in på en ny utmaning – att ta körkort i Söderhamn.

Under den gångna veckan har observanta söderhamnare kunnat se den 22-åriga skåningen bakom ratten i en av Drivers körskolebilar, vilket det har rapporterats flitigt om i sociala medier. Robin Stjernberg går under en två veckors period en intensivutbildning på körskolan där teoristudier blandas med körlektioner.

Och kanske är det den något lugnare trafikbilden i Söderhamn som är anledningen till varför han väljer att åka norrut för att ta sitt körkort, i stället för att göra det i den nuvarande hemstaden Stockholm.

Robin Stjernberg visade i höstas prov på sina tidigare körkunskaper då han i "skadas" allvarligt i en bilolycka efter att ha använt sin mobiltelefon under körning. Något som i dag kan innebära böter och som hans nuvarande trafiklärare sannolikt har varnat honom för.

Efter att ha klarat de 16 körövningar som krävs för att få göra uppkörningen hoppas han snart kunna ha körkortet i sin hand.

Tidningen har utan framgång försökt nå Robin Stjernberg för en kommentar men via sociala medier hälsar han till sina följare att studierna går framåt och att han "inte har kört över någon".