Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mellanstadieelev misshandlad

Under fredagen attackerade en grupp högstadieelever från Bergviksskolan en yngre pojke på samma skola.

– Det hela verkar ha varit planerat, säger polisen Mattias Fredlund, ungdomsutredare i Söderhamn.

Enligt skolans verksamhetschef Tommy Lindvall gav sig en grupp högstadieelever på en yngre skolkamrat och misshandlade honom med slag och sparkar.

– De sparkade på honom även när han låg ned, enligt vad jag fått återberättat för mig, säger Tommy Lindvall.

Den yngre pojken fick ta emot sparkar även efter att han fallit till marken. Åtminstone en spark ska enligt skolans uppgifter ha träffat pojken i ansiktet. Efteråt fick mellanstadieeleven uppsöka sjukvården.

– De äldre barnen sökte medvetet upp den yngre eleven för att ge sig på honom. Det här skedde dessutom framför ögonen på andra elever. Det visar på någon sorts hänsynslöshet.

Enligt polisen ska det ha varit två personer i gruppen som varit aktiva i misshandeln.

– Vi har tagit upp en anmälan om misshandel, men eftersom gärningsmännen inte är straffmyndiga kommer det att bli ett fall för socialtjänsten, säger ungdomsutredaren Mattias Fredlund.

Efter misshandeln konfiskerade polisen ett knogjärn och ett järnrör från två av gruppmedlemmarna. Vapen som eleverna ska ha utrustat sig med utifall ryktet om Norrtulleleverna stämde.

– Där har vi upprättat två anmälningar om brott mot vapenlagen. Eftersom den ena är över femton år är det ett polisiärt ärende, säger Mattias Fredlund.

Efter händelsen har skolan kontaktat de inblandade barnens föräldrar och även kopplat in en specialpedagog och en kurator.