Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Melinda till Sundsvall

Handbollstalangen Melinda Larsson lämnar Ala IF och går till Sundsvall. Den nya klubben hörde av sig i samband med gymnasieintagningen.
– Det ska bli skitkul, säger 16-åringen från Ljusne.

Snart går flyttlasset för Melinda Larsson. Efter sommarlovet flyttar hon till Torpshammar för att studera på Aware-gymnasiet. I samband med flytten hade hon tänkt lägga av med handbollen men det var innan Sundsvalls Handbollsklubb ringde och aviserade sitt intresse. I och med klubbytet klättrar hon en division i seriesystemet, från trean till tvåan.

– Det är en jättestor skillnad mellan Ala och Sundsvall, så det blir verkligen en utmaning. Jag hade ju inte tänkt fortsätta med handbollen men blev jätteglad när Sundsvall ringde och då tvekade jag inte, säger Melinda Larsson.

Innan flytten åker hon upp till Sundsvall för att delta i några pass av försäsongsträningen och i mitten av augusti går sedan flyttlasset till det elevhem som blir hennes hem de närmaste tre åren.