Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Medlemmar i Fucked for life misstänkta

Polisen tror att det är medlemmar i det kriminella gänget Fucked for life som ligger bakom det grova rånförsöket mot Hägg och sköt mot Niklas Hägg. Kärnan i gänget är värdetransportrånare som började som mopedtjuvar.

Annons

Åklagaren vill inte kommentera vad det är som lett till att medlemmarna i Fucked for life misstänks för rånförsöket mot Hägg.

- Men utredningen har givit vid handen att det pekar mot Kramfors och Stockholm. Vi har en del teknisk bevisning, bland annat de här vapnen, säger åklagare Christer Sammens.

Ni misstänker alltså att det är medlemmar i Fucked for life som ligger bakom rånförsöket?

- Ja. Det kan jag bekräfta, säger Christer Sammens.

Fucked for life, FFL, är ett kriminellt gäng från Tumba, söder om Stockholm. Gänget började med en handfull småkriminella ungdomar som stal mopeder, då kallade de sig för Tumba lords. Men i slutet av 90-talet började de begå grövre brott och bytte namn till Fucked for life.

Kärnmedlemmarna, några män födda på 70-talet, lät gemensamt tatuera in gängets förkortning FFL. Samtidigt svor de varandra evig lojalitet.

För allmänheten blev Fucked for life kända efter flera stora värdetransportrån. Parallellt med rånen misstänks medlemmarna ha utfört flera grova stölder under 2000-talet. Dessutom har de deltagit i flera fritagningar från fängelser. Till exempel då en av gängets ledarfigurer Daniel Maiorana, rymde från Hallanstalten tillsammans med polismördaren Tony Olsson.

Lennart Hägg har efter rånförsöket mot honom och hans familj berättat att han tyckte att rånarna betedde sig som om de vore vana förbrytare. Därför blev han inte förvånad han fick reda på att medlemmar i det organiserade gänget Fucked for life misstänks för rånförsöket.

- Vi misstänkte nästan från början att de var proffs.

Annons