Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Medium drog fullt hus

I en fullsatt teater trollband Pierre Hesselbrandt sin publik.
Mediet, ståupparen och motorcykelfreeket är definitivt tillbaka. Nu väntar tre nya avsnitt i Det okända.

Annons

Det är torsdag och det är fullsatt på Teatern i Söderhamn.

Där uppe på scenen står en ensam man och det är för honom alla har kommit. Några har åkt ända från Östersund för att möta mediet, ståupparen och motorcykelfreeket Pierre Hesselbrandt från Gävle.

Den här kvällen handlar det inte om någon storseans, det är snarare en berättelse om vem han är och hur det mediala kom in i hand liv.

Visst är Pierre Hesselbrandt rolig och får sin publik att skratta, men under ytan vilar också stora sorger. Han var mobbad som liten och hamnade ofta i destruktiva sällskap.

– Jag hade en jobbig uppväxt och mina föräldrar skiljde sig när jag var fem år. Eftersom pappa inte kunde ta hand om mig och jag inte mådde bra hos min mamma och hennes nya man, fick jag flytta till mormor, säger Pierre.

Det blev han mobbad för eftersom klasskompisarna trodde att det innebar extra mycket bullar och veckopeng.

– Då var jag liten, tyst och fogsam. En tapetblomma. Men så började jag härma en massa kändisar och busringa. Då blev jag klassens clown.

För att senare bli rebellen som gick på gym och byggde muskler via anabola steroider. Och plötsligt var han populär.

Det var också runt den tidpunkten han träffade sin första tjej och det var genom det förhållandet han kom i kontakt med healing första gången.

– Hennes mamma var healer och när jag ofta var överspänd i kroppen efter all träning erbjöd hon mig en behandling. Hon hade en infraröd värmeplatta och jag trodde att det var den som gjort jobbet. Men när jag öppnade ögonen såg jag att grejen stod på en stol, berättar Pierre.

Healingen gjorde alltså verkan på honom, men att han på något sätt var "synsk" visste han sedan tidigare.

Pierre var tio år när han såg svartvita bilder spelas upp första gången. Han hade tagit fram cykeln och skulle åka till skolan. Som vanligt vinkade han till den glada tanten i grannhuset.

– När jag tittade åt sidan såg jag i svartvitt en ambulans och hur tanten låg på britsen. De drog en filt över henne vilket jag uppfattade som att hon dog. Men min mormor ville inte lyssna på det.

Tre dagar senare får han se samma scenario igen. Den här gången i verkligheten.

Han har fått träffa sin döda bror också som hängde sig efter att flickvännen gjort slut. En natt stod han i ett hörn i sovrummet med armarna i kors. Inte heller den gången blev Pierre trodd. Men när han beskrev tröjan broderns hade haft på sig för sin mor förstod hon att han pratade sanning.

Emellanåt har Pierres medialitet legat på sparlåga, efter att ha mött sin döde bror stängde han ner den under en längre tid.

– Många mediala förnekar sin gåva och kan till med tycka att det är en börda. förklarar han.

Efter att ha gått en kurs som mediet Iris Hall höll i Gävle lärde sig Pierre att kontrollera sin medialitet.

– Det går att säga nej till folk som dör och i stället få information om kärlek, jobb och resor. Sånt som man mår bra av.

I dag är han ett välkänd medium och har medverkat i tv:s Det okända ett antal gånger och har spelar in tre nya program. Han har även deltagit i sökandet efter försvunna och har haft många stora seanser.

Men han har också gått in i väggen och vet vad det innebär.

– Nu är jag på väg tillbaka, och det känns otroligt bra.