Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mediciner på falska recept

En kvinna har vid upprepade tillfällen hämtat ut mediciner genom falska recept. Flera apotek är inblandade, ett av dem är Rönnen i Iggesund. Där har rutinerna följts, anser apotekschefen.

Ett brott mot läkemedelslagen har polisanmälts. En kvinna har vid två tillfällen under sommaren, mellan början av juli och början av september, ringt in falska recept till apoteket Rönnen i Iggesund.

- Första gången gick det men inte den andra. Då hade vi fått höra att hon uppmärksammats på andra ställen, säger Jessica Albinsson, apotekschef i Iggesund.

Ärendet rubriceras som brott mot läkemedelslagen. Åtminstone ytterligare ett apotek, ett apotek i Sundsvall, har råkat ut för samma sak. Enligt polisen i Hudiksvall ska det totalt sett röra sig om sådana stora mängder mediciner att det är orimligt att kvinnan använt dem själv. Kvinnan är sedan tidigare känd av polisen.