Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oväntat besök – se när poliserna landar helikoptern för att gå på Max: "Folk reste sig upp"

Gästerna på Max i Birsta fick en rejäl överraskning när en polishelikopter gick ner för landning utanför restaurangen på söndagen. Ut ur helikoptern klev två poliser, som sedan kom in för vad som verkade vara en lunchrast.

Annons

Det blev minst sagt stor uppståndelse inne på hamburgerrestaurangen när polishelikoptern landade på en gräsplätt alldeles intill parkeringen vid Max.

Sundsvalls Tidnings reporter Josefin Jonsson på plats berättar:

– Folk reste sig upp inne på restaurangen och stod mot fönstren när helikoptern landade. Även utanför ställde sig flera personer och tittade. Min uppfattning var inte att det direkt skapade oro men det blev surrigt och något rörigt i lokalen. Jag hörde flera säga att de undrade varför helikoptern var på plats och "vad är det som händer?", säger hon.´

Josefin Jonsson berättar att två personer klev ur helikoptern och promenerade i lugn takt in på restaurangen. De såg inte ut att vara på väg för att göra ett gripande och det hade inte föregåtts av någon händelse inne på restaurangen. Av allt att döma verkade det handla om en lunchrast för poliserna.

Landningen tog ganska lång tid och poliserna ska ha gjort någon form av kontroll vid helikoptern innan de gick in.

Strax därefter kom även en polisbil och parkerade utanför.

Polisen i Västernorrland känner inte till att polishelikoptern är här på något uppdrag.

– Jag såg att de har anmält sitt inträde, men jag vet inte vad de gör här. Vi har inte beordrat upp dem. De kan bara vara på genomresa, säger Tommy Nygren, vakthavande befäl på polisen.

Mer läsning