Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Försvunnen kvinna hittad i sin bil på skogsväg

/

Polisen drog i gång en sökinsats efter en försvunnen kvinna söder om Ånge under natten mot fredag. Med ett sökområde på 15 gånger 6 kilometer såg det inte helt hoppfullt ut – men på en liten skogsväg hittades kvinnan efter ett par timmar i sin bil.

Annons

Kvinnan hade senast setts vid sitt hem i Nordanstigs kommun vid 10-tiden på torsdagen, men på torsdagskvällen pejlades hennes telefon söder om Ånge.

Mobilpositioneringen visade på ett område kring Råsjö och Stor-Grundsjön, cirka 15 gånger 6 kilometer stort.

Polisen i Västernorrland tog över ärendet från Gävleborg och förberedde sig för en stor sökinsats.

– Vi beställde helikopter och ringde ut folk, lokala poliser ifrån Ånge som känner till området väl, säger Martin Södervall, vakthavande befäl vid Västernorrlandspolisen.

Även motorcykelordonnans från hemvärnet, som kan köra genom svår terräng, beställdes till platsen.

Området är fullt av småvägar som bara kunde sökas igenom från marken under natten. Helikoptern skulle ansluta till sökandet under fredagsmorgonen.

– Hon har färdats med bil och initialt letade vi efter bilen med hund. Det är ett stort område och nyckeln är ju bilen; får vi tag i den så har vi något att utgå ifrån, säger Martin Södervall.

När polisinsatschefen på plats skulle positionera om sig i området fick sökandet sitt slut – på en liten väg nära Julåsen, cirka 600 meter in i skogen från Länsväg 514, stötte de på den eftersökta bilen.

– Polisinsatschefen var vid Råsjö och han har åkt småvägarna i riktning mot Julåsen. Och då hittade de igen bilen på en skogsväg strax söder om Julåsen, med kvinnan i, säger Martin Södervall.

Klockan var då 00:43, drygt två timmar efter att ärendet tagits över av Västernorrlandspolisen.

Kvinnan var vid god vigör fysiskt.

– Men hon mår inte så bra psykiskt, så hon kommer att tas till sjukhus, säger Martin Södervall.

Mer läsning

Annons