Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Medborgare till låns

Låna en medborgare! Det erbjudandet fick lokala politiker. Tio svarade och de fick själva välja vilken samhällsgrupp den inlånade medborgaren skulle tillhöra.

Under en promenad i det vackra höstvädret runt Kyrksjön blev det under lördagen samtal kring bland annat synen på kulturpolitik, företagande, sociala förhållanden, ungdomskultur och skola.

Mia Farrow, vice ordförande i utbildningsnämnden, hade valt att promenera med Louise Ljungström, elev vid Stenhamreskolan.

– Det var mycket nyttigt. Nu fick jag veta mycket om vad som händer på skolan och hur eleverna uppfattar situationen. Det är viktigt för mig i rollen som vice ordförande i utbildningsnämnden, sade hon.

Hon hoppades också att kontakten med Louise skulle kunna bestå för att få feedback på politikernas arbete i nämnden och för skolan.

Ett intressant samtal om ungdomskultur hade utbildningsnämndens ordförande Malin Ängerå med Lars Knapp.

– Jag vill få förklarat vad death metal och growling innebär för ungdomarna, sade hon innan promenadens började.

Efteråt var hon självkritisk.

– Jag har haft förutfattade meningar, som drog black metal och death metal över en kam. Nu vet jag att det är två helt olika stilar. Bra att veta när jag samtalar med ungdomar i fortsättningen.

Det var tio positiva politiker som kom tillbaka från promenaden. Nya tankar och idéer hade mötts och kanske kommer de att visa sig i det fortsatta politiska arbetet. Att mötas utanför kommunens och partiernas lokaler vidgar perspektiven, det var politikerna överlag ense om.