Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Med plats för älvor i trädgården – ny trend på uppåtgående

Fairy Gardens – eller trädgård för älvor som man säger på svenska – är en fantasifull trend som börjar blomma upp här och var.

Älvor är i folktron ett naturväsen som med skydd av nattens dimma kom dansandes över ängar och mossor. Och visst är det lite kittlande för fantasin att tänka på vad som döljer sig i nattens dimslöjor – är det kanske älvor som dansar?

Några hävdar att det finns älvor, andra påstår motsatsen. Klart är i alla fall att allt fler ger plats för fantasifulla världar för eventuella älvor i sin trädgård. För vem vill inte ha älvor till sin trädgård, som bringar lycka och tur!

Det sagolika pysslet kanske inte märks vid första anblicken. Men stannar man upp och tittar under gröna blad och växter finns ofta hela världar för älvor, med hus av pinnar, gräsmattor av mossor och små stigar av sten. Andra gör gungor, stegar och kanske utemöbler av saker som finns i naturen. Som exempel kan man ta gamla trasiga krukor som får nytt liv med mjuka mossor och lavar, en repstege och en kotte som hus.

I älvträdgården finns inget rätt eller fel, här är det bara fantasin som sätter gränser.