Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Med klubban i hand mot en division 3-säsong

Den ene kunde ha sprutat Champagne men valde att ligga lågt.

Den andre såg hur hoppet rann ur laget och väljer att sikta högt.

Här berättar Göran Hansson, ordförande i Söderhamns FF och Peter Johansson dito i Trönö IK, hur de ser på degraderingen respektive uppflyttningen.

Göran Hansson var först att vara klar med hur förutsättningarna ser ut kommande säsong. Han lag missade den sista, lilla, chansen att klamra sig fast vid ett halmstrå.

– Då var den här säsongen klar, vi börjar redan att planera inför nästa, säger Hansson efter slutsignalen i den match SFF förlorat med 1–3 mot Gamla Upsala.

Hansson tar ut riktningen och följer samtidigt en gammal inkörd väg.

– Vi har ju en långsiktig plan inom föreningen, SFF-modellen, där vi vill få fram spelare som kommer underifrån.

Hansson är väl medveten om att Trönö samtidigt, i praktiken, lyckades blir division 3-kollega med SFF tack vare 3–2 mot Bollnäs i seriefinalen.

– Det jag kan känna oro över är att Trönö, Rengsjö och SFF är i samma serie. Tyvärr splittrar det ju upp den lilla topp vi har. Men vårt mål är att få fram spelare med rötterna i SFF. Vi går ner och tar fart, säger Hansson, som räknar med att några spelare kan komma att lämna klubben.

– Sånt är livet på den nivå vi är. Vi kanske förlorar lite rutin, men vi får lära oss av den här säsongen. Truppen har varit lite för tunn men jag tror det blir bättre och bättre framöver. Det är ingen katastrof att åka ur, säger Göran Hansson.

Samtidigt som Hansson summerade säsongen såg Peter Johansson hur hans klubb tog ett försprång på nio poäng med omgångar kvar. I ryggen har Trönö dessutom 29 plusmål på jagande Bollnäs. Klart säger vi. Nja, säger Johansson.

– Man måste vara ödmjuk. Till 99 procent är det väl klart, säger Trönös ordförande.

Om han ställer sig på samma sida som de 99 procenten ser han ljust på sin klubb.

– Nu kan man börja titta på all delar och det lär nog se positivt ut. Men jag har ingen koll på tränar- eller spelarfrågor. Men visst blir det lättare när man vinner en serie, säger Johansson, lätt omtumlad av vad hans gäng ställt till med.

– Det största som hänt Trönö IK. Inget annat är i närheten. Roligt för oss som varit i klubben i många år men man tycker synd om dem som inte hann vara med om det här.