Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Med handen i kakburken

Ännu en gång har en folkvald ertappats med brallorna nere och som att trycka på en knapp så kommer, per automatik, patetiska undanflykter.

Plötsligt känner man inte till någon bestämmelse, man vet inte vem man bor tillsammans med och en assistents svenska språk är oförståeligt. Vi talar om en ledande politiker som nu fuskat med det ena och det andra utan att förstå varför, enligt egen utsaga. Ska vi tro på detta? Självfallet ska vi inte tro på att personen inte visste för det är ingen giltig orsak eftersom vi har en brottsbalk som bland annat reglerar trolöshet mot huvudman eller bedrägerier eller vad det nu kan handla om i det senaste kända fallet. Det trista vore nu om det blev en partipolitisk fråga i stället för en fråga om etik och moral hos våra välbetalda politiker som under en räcka av år ertappats med handen i kakburken eller "brallorna nere" (om vi vill vara lite mer ekivoka i ordhanteringen). Det är inte första gången detta sker och dessvärre inte heller den sista såvida inte storstädningen nu sker. En moralisk nedmontering av det slag våra välbetalda folkvalda uppvisar och har uppvisat är inte bra för vare sig folkmoralen eller demokratin. Att festa, fuska, resa med familjer, gå på porrklubbar eller lura till sig bidrag på skattebetalarnas bekostnad är ett allvarligt hot mot demokratin eftersom vi ser ett maktmissbruk där ertappade politiker hela tiden kommer undan genom att "göra en pudel" i media och sedan blir allt bortglömt och dessvärre kanske också förlåtet. Detta får nu i det aktuella fallet inte ske utan de lagliga konsekvenser som exempelvis kan finnas instiftade i svensk lagstiftning måste nu bli en följd av fusket och framdeles vara en ledstjärna för folkvalda. Det måste vi skattebetalare kräva för inte kan väl vi fuska och sedan få "göra en pudel"? Nej, jag tänkte väl det och så ska det vara. För alla myndiga svenska medborgare!

Marita Berggren, Rengsjö

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel