Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Med bil genom Los på nätet

Nu kan den som vill dygnet runt ta sig en tur på vägar i och omkring Los – på internet. Bilturer längs de lokala vägarna finns nämligen utlagda på Youtube.

Annons

Los bygderåd har fräschat upp hemsidan för Losbygden. Hemsidan har funnits i drygt 10 år.

Då webbplatsen på senare år varit något eftersatt startades under våren i år ett projekt för att fräscha upp webbplatsen. Arbetet kommer att pågå fram till årets slut. I det arbetet ingår också att göra webbplatsen mer tillgänglig för utländska besökare med bland annat en engelsk version, vilket saknats, och i mån av tid även versioner på andra språk.

– Ambitionen är att göra en enkel och överskådlig webbplats där man som besökare inte ska behöva leta informationen, utan att hitta den information man söker intuitivt, detta delvis genom att vi valt att göra ikoner som symboliserar underliggande innehåll ungefär som ikonerna på en smartphone fast med egen-påhittade ikonsymboler, säger byarådets webmaster, Robin Lundqvist.

Att förändringen gett resultat visar de senaste besökssiffrorna. I juli 2012 noterades omkring 400 besökare på hemsidan. Vid motsvarande tid i år var besökssiffran 8 500.

En ikon på hemsidan lotsar besökaren till Streetview och Youtube, där besökaren via nätet kan göra diverse åkturer med bil genom Losbygden.

Vägarna filmades under den gångna sommaren och lades sedan ut för allmänt beskådande,

– Vi hoppas det kommer att vara intressant för de som inte besökt Los förr, men planerar att göra det, de som har besökt Los förr men nu kanske inte längre har möjligheten på grund av. avstånd/hälsa etcetera, eller kanske de som i vinter drömmer sig tillbaka till sommaren igen, säger Robin Lundqvist.

Filmerna spelades in med knappa resurser.

– Det finns inget som hindrar att vi kan göra det bättre den dagen när resurserna finns där, men det är en kul grej som särskiljer Loos.se lite från andra turistmål. Det är inte många som har film över alla vägar/gator på en ort. Vi har dessutom lagt in information i filmerna om vilka företag, aktiviteter, sevärdheter och service som finns längs respektive väg eller gata så att man även om man inte är infödd Losbo ska kunna hitta till de viktigaste platserna, säger Robin Lundqvist.

Bygderådets hemsida nås på www.loos.se.

Annons