Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Me too-uppropet gäller alla

Kära politiker se till att de som kommer till vårt land och vill ha hjälp med sin integration också får hjälp, skriver insändaren.

Annons

I Sverige förekommer tvångsäktenskap, hedersvåld, könsstympning, religiöst påtvingad klädsel och en del andra kulturyttringar som ofta drabbar kvinnor och barn.

Med anledning av den nu aktuella me too-rörelsen, som försöker belysa det våld och de trakasserier som mestadels förekommer mot kvinnor och barn, är det kanske nu dags att sätta ner foten.

Politikerna pratar om problemet med att integrera våra invandrare i samhället. Det måste naturligtvis göras, men hur ska det kunna ske när man, medvetet eller omedvetet, tillåter dessa kränkningar mot framför allt kvinnor och barn? Hur skall vi kunna integrera personer som lider under ett förtryck från gamla sedvanor, från religiösa företrädare som hävdar att allt de säger kommer från Gud och inte kan ifrågasättas, och tyvärr också från en del föräldrar som styr sin familj med olika tvångsåtgärder enligt traditionen i det land de kommer ifrån?

Kära politiker se till att de som kommer till vårt land och vill ha hjälp med sin integration också får hjälp. Se till att de som bryter mot våra lagar och regler straffas. Vi måste tillsammans bli ETT Sverige.

Jörgen Rystedt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel