Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Maud Olofsson är laddad för valrörelse

/

Vi står inför ett ödesval i höst. Där det avgörs om människor tillåts få blomma och leva sin dröm eller om de ska tryckas tillbaka. Med det budskapet drog partiledare Maud Olofsson igång Centerpartiets valrörelse då hon talade på sitt partis valkonvent under fredagen.

Annons

Medan alliansen står för frihet och valfrihet står på andra sidan blockgränsen en vänsterkartell som backar in i framtiden, enligt Olofsson.

Det ligger en hel del i Olofssons resonemang. Även om man samtidigt måste konstatera att alliansen också har sina bromsklossar. Där framför allt Moderaterna har utmärkt sig under den här mandatperioden med att inta en del inställningar som tidigare har varit helt främmande för partiet.

Därför är det viktigt att inte bara alliansen får förnyat mandat att leda regeringen, utan att även det liberala inflytandet i alliansregeringen förstärks.

För Centerpartiet ser det åtminstone för tillfället inte ut som att man ska kunna vara med och bidra med att stärka det liberala inflytandet. Inte för att det är något fel på partiets politik. Utan helt enkelt för att opinionssiffrorna inte ligger i närheten av valresultatet.

Från partiledningens sida brukar man då hävda att det här egentligen inte är något större problem, eftersom man låg ungefär på samma siffror i opinionsmätningar vid motsvarande tid inför valet 2006. Men det är inte en helt riktig bild av hur det egentligen förhöll sig. Nog för att mätningarna gav vid handen ett lägre stöd än det som väljarna sedan gav partiet. Men stödet i opinionsundersökningarna var ändå något större – 6,2 procent.

Dessutom är målsättningen för Centerpartiet inte att behålla det stöd som man erhöll i förra valet utan att öka, och det ganska ordentligt. Förvisso har man korrigerat den tidigare målsättningen på en dubblering av rösterna till ett mål på tio procent. Men även den målsättningen skulle kräva att Centerparitet gjorde en ännu bättre valrörelse än 2006. Vilket knappast är det lättaste då man ska försvara sin regeringsposition och inte kan skjuta fritt ur oppositionsläge.

Fast det här verkar inte på något sätt tynga Maud Olofsson. Tvärtom tycks hon fylld av energi, vilja och lust att ge sig in i ännu en valrörelse. Olofsson brinner för sin dröm för Sverige. Att göra det möjligt för människor att växa och utvecklas. Att underlätta för dem som vill driva företag. Att öka valfriheten och självbestämmandet.

Helt enkelt en vision för Sverige som ett företagsamt, grönt, tryggt, liberalt och öppet samhälle.

Det är viktigt att Centerpartisterna bär med sig den här visionen när de ska förklara alla de politiska förslag som ryms i det valmanifest som man nu har beslutat att gå till val på. Att man har en vision om man vill uppnå kan få en avgörande betydelse för borgerliga väljare då de funderar över på vilket alliansparti som de ska lägga sin röst.

Mer läsning

Annons