Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mattsson: Kan frågetecken bli utropstecken i år?

Dags för premiär, men var Hudiksvalls FF står i årets division 2 är svårt att säga.

Försäsongen har varierat mellan högt och lågt, men framför allt har man mött så varierande motstånd, många gånger långt i från samma klass som motstånden i norrtvåan.

0–10 mot allsvenska IFK Göteborg är knappast en förlust att dra några större växlar av. Inte heller 3–0 i genrepet mot förra årets division 5-lag Norrala i DM är någonting som sätter tonen för kommande fotbollsmånader.

Klart är i alla fall att HuFF har kapacitet till att bjuda på en spännande offensiv i år.

Mehmed Hafizovic började försäsongen med att vara den klarast lysande stjärnan i Intersport cup. Sedan har det rullat på. Två mål mot Värnamo i Svenska cupen blev höjdpunkten på försäsongen. Där har HuFF en offensiv kraft som kommer göra avtryck i år.

Målgaranti har man självklart i Pelle Lööf och med Lucas Dullaghan som ny motor på mittfältet känns läget och laget spännande.

Men många frågetecken kvarstår. Vilken nivå håller Joel Stillmark? Håller Joel Stillmark över huvud taget? Jesper Karlsson har också varit skadad länge, när är han tillbaka? Och hur klarar sig backlinjen utan skadade Thomas Sundberg och utflyttade lagkaptenen Cristoffer Ericson? Hur mycket kommer Erik "Ekka" Hellström att saknas på mitten?

Många frågetecken, men också en hel del svar.

Alla som sett HuFF spela det senaste året har sett utvecklingen hos unge backe Wille Wallin. Där har laget en försvarsgeneral som kan ta ännu större kliv kommande säsong. 20-årige backen Mathias Åkerlund kom inför säsongen från division 5-spel men har redan spelat två matcher från start mot superettanlag, och ett starkt inhopp mot IFK Göteborg.

Att Fredrik Broman, som drogs med skada nästan hela förra säsongen, kan räknas in på mittfältet gör att varken offensiven eller defensiven oroar särskilt mycket.

Men det är en tuff serie i år. "Den bästa norrtvåan på flera år" tycker Joel Stillmark.

En klar seriefavorit hittar man i Sandvikens IF. Laget som inför förra säsongen i ettan värvade Jonathan Hellström från allsvenska Gefle och som skulle sikta mot topplacering. Det slutade med en jätteflopp och jumboplacering, men med seger mot AIK i Svenska cupen som topp.

Förutom mötena med Joel Stillmarks förra klubb, blir det självklart heta derbyn mot Söderhamn. Både roligt och viktigt för fotbollen i Hälsingland med två lag på division 2-nivå. Första mötet sker redan i femte omgången på Hällsåsen.

I lördagens premiär ställs HuFF mot Ånge. En klubb som för två år sedan spelade i division 4, men som förra säsongen tog steget från trean till tvåan.

Lagets två största profiler hittar vi i tränaren Benny Mattsson, förflutet som spelare i Gefle och Gif Sundsvall, och i målvakten Lloyd Saxton som inför säsongen provspelade just i Gefle.

Får HuFF bara hål på honom vågar jag räkna in tre poäng i premiären.