Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mattsson femma i slopestylevärldscupen i Snowmass när Hedberg utgick skadad

Sent under fredagen hölls finalen i slopestylevärldscupen i amerikanska Snowmass. För svenske Niklas Mattsson, som kommer från Sundsvall och tävlar för Leksand, slutade det med en femteplats, medan Måns Hedberg skadade sig på träning kunde inte tävla.

Annons

Tävlingarna i slopestyle i Snowmass, Colorado, var en viktig del i OS-kvalificering och för Niklas Mattssons del slutade det på en fin femteplats under finalen.

–  Det har varit en bra vecka här i USA. Jag har haft en bra feeling och allt har verkligen stämt. Jag tog ett break efter att ha åkt väldigt mycket under hösten och nu känner jag mig bara taggad hela tiden. Det var såklart skönt att sätta ett förstaåk som gav helt ok med poäng. Sen var planen att gå för pallen. I sista åket skickade jag det lite extra och hoppet satt riktigt bra. Men då räckte inte farten till sista hoppet och då landade jag lite kort tyvärr och det blev aldrig nån högre poäng, säger Nicklas Mattsson till Svenska Skidförbundets hemsida efter tävlingarna.

Med i snowmass fanns också Måns Hedberg, som kommer från Bollnäs, men då han skadade sig under träningen kunde han inte tävla.

– Vi ska åka ner nu och se över hur han känner sig och skapa oss en bild av hur allvarligt det är. Förhoppningsvis är han redo att köra i Laax Nästa vecka men det är lite för tidigt att säga nu, säger förbundskapten Jocke Hammar till förbundets hemsida.

Redan på söndag landar snowboardlandslaget i schweiziska Laax, där slopestyle återigen står på schemat och körs nästa helg.