Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mattias tog hem "Let's dance"

/
  • Mattias Andréasson och Cecilia Ehrling tog hem finalen i TV 4:s

Tre månaders kamp är över. När dammet lägger sig efter Sveriges största danstävling står Mattias Andréasson och Cecilia Ehrling som vinnare.

- Det känns helt sjukt, säger Mattias Andréasson.

Annons

Glasskon 2010 går till Mattias Andréasson och Cecilia Ehrling. Med ett fartfyllt shownummer, som vinnaren Mattias Andréasson själv kallar "en hyllning till Michael Jackson", charmade paret "Let's dance"-juryn och tog hem den eftertraktade trofén.
- Jag kan knappt fatta att det är sant. Jag var helt säker på att det skulle stå Claudias namn i kuvertet, säger Mattias Andréasson direkt efter upplösningen.


Rafflande final
Juryns medlemmar var överväldigade av dansparen som fick ordentligt höga poäng. Claudia Galli och Tobias Wallin fick en tia redan i första numret. Mattias Andréasson och Cecilia Ehrling tog hem full pott, fyra tior, med sitt buggnummer.
- Det här har varit den bästa säsongen någonsin i "Let's dance", säger den ökänt hårda jurymedlemmen Tony Irving.
När två danser var avklarade hade paren lika många jurypoäng och bara en procentenhet av tittarnas rösterna skilde dem åt.
Efter de avslutande shownumren ledde Mattias Andréasson med en ynka poäng. Han fick full pott igen, men Tony Irving gav "bara" en nia till Claudia Galli för hennes sista dans.
Det spelade sannolikt ingen roll. För det är tittarna som avgör och när alla sms och telefonröster var räknade stod Mattias Andréasson som vinnare.
Favoriten föll
Claudia Galli och danspartnern Tobias Wallin var juryfavoriter inför finalen i TV 4. Paret fick flest poäng i det näst sista tv-programmet, men det hjälpte knappast på fredagskvällen. Ändå lät Claudia Galli inte bitter när tävlingen var avgjord.
- Jag har vunnit så mycket bara på att vara med i "Let's dance". Vi kunde inte ha gjort det bättre än vi gjorde det i kväll, säger hon.
Tobias Wallin kom tvåa även förra året när han dansade med Laila Bagge och hade gärna tagit hem Glasskon i år.
- Jag har haft två bra chanser med två underbara tjejer. Det känns faktiskt väldigt surt.

Mer läsning

Annons