Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mattias siktar på SM–bucklan

2008 vann Bollnäsföraren Mattias Ohlsson Svealandscupen i rallycross.
Det var första året han tävlade i sporten – det var där allt började.
På lördag står han på startlinjen när rallycross–SM inleds i värmländska Höljes.

Annons

– Jag har den där härliga känslan kvar i kroppen efter segern 2008 och den vill jag uppleva igen, säger Mattias som den här säsongen har en vassare bil och på riktigt allvar kan vara med och slåss i den absoluta rallycrosstoppen i supernationell klass 2.

När Mattias vann Svealandscupen 2008 var det i pappa Mats Volvo. När Mattias nu står på startlinjen i Höljes är det i en ny bil Hyundai i30.

– Det är en betydligt nyare och friskare maskin än vad jag körde tidigare. Den här har en värre och större motor så nu kan jag konkurrera på bättre villkor.

Mattias tävlar i supernationell klass 2. Det är den klart största SM–klassen med 40 förare och också den absolut tuffaste. Kvalet körs i tre heat där de två bästa räknas. Sedan följer finalen som körs i fem varv.

– Det är till A–finalen jag vill komma. Jag hoppas att jag kan ha det flytet för det är en jättetuff väg att nå fram till A–finalen.

När Mattias sitter bakom ratten gör han det med en klar målsättning.

– Det är naturligtvis väldigt ovisst. Men jag siktar på att vinna i Höljes och att vinna hela SM–serien.