Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mattias möte med sin stora idol

Att få träffa skådespelaren Joel Kinnaman har varit en dröm för Mattias Lif i Bollnäs.

I torsdags förra veckan, samma dag som Mattias fyllde 17 år, slog drömmen in.

- Helt otroligt häftigt, säger Mattias om mötet med sin stora idol.

Annons

Stiftelsen Min stora dag hjälper svårt sjuka barn och ungdomar i Sverige att förverkliga sina önskedrömmar.

I somras låg Mattias på sjukhuset i Hudiksvall. Personalen tyckte att han behövde en uppmuntran och tog kontakt med stiftelsen, som ordnade mötet.

Det stora äventyret började i onsdags med tågresa till Stockholm, flyg från Bromma till Göteborg och inkvartering på fint hotell. God mat samt transporter till och från tåg och flyg ingick också och på torsdagsmorgonen kom en limousin och hämtade Mattias och Lena på hotellet.

Det var dags att åka och träffa Joel Kinnaman, skådespelaren från Snabba Cash, Arn och Johan Falk.

Färden gick till Mölndal, där limon vek in på små grusvägar och stannade – mitt i skogen. De var framme vid den plats där inspelningarna av filmen Snabba Cash 2 pågick.

Joel Kinnaman kom själv och tog emot.

- Det kändes konstigt. Och overkligt, säger Mattias.

Kinnaman öppnade med "Tjena Mattias, kul att du kunde komma". Isen var därmed bruten och Mattias och Lena behövde aldrig ta fram lappen med alla frågor. Snacket flöt på bra ändå och Kinnaman såg till att Mattias fick en dag han aldrig kommer att glömma.

Skådespelaren tog sig verkligen an sin gäst, vilket även regissören David Espinosa och resten av gänget gjorde. Mattias fick vara delaktig i en rad olika saker som hörde till inspelningen och hela tiden fanns Joel Kinnaman vid hans sida.